Su'esu'e fibre sima po'o le a le iloa iloa

图片1久强

A tatou filifilia se oloa fibre sima, o le a mautinoa lava tatou fesili atu i le gaosi oloa mo faamatalaga autu o faatinoga o le oloa ma malamalama i le tau o faamatalaga mo le faasinomaga i le filifiliga, ae atonu e le o manino le tagata faatau e uiga i le uiga o le tau po o nisi fou. e le malamalama tagata fa'atau i le uiga o fa'amaumauga, fa'atalanoa i matou i taimi uma e uiga i le uiga o fa'amaumauga.O le asō 100 siaki mo oe e faʻamatalaina oloa alava ceramic o nei malamalama itiiti, ou te faʻamoemoe e fesoasoani ia te oe!

1 O le eseesega i le va o mea e fa'amama ai le vevela ma mea e fa'afefeteina

I se tulaga lautele, i lalo ifo o le 1570 ℃ ua taʻua o mea faʻapipiʻi;I luga aʻe o le 1570 ℃ o mea faʻafefe.O mea fa'aleaganu'u masani e masani lava ona fa'asino ile piliki mamafa, castable, ma isi, o le voluma tele e masani lava 1000-2000kg/m3.

O le lelei o le fiva sima e matua manino lava, i lalo o le nofoaga o le faʻaogaina lelei o le vevela, ae o loʻo i ai foi le lelei o le afi, ma e aofia i le mea mama, faʻaitiitia le uta o le ogaumu, faʻaitiitia le faʻapipiʻiina masani ona o le lagolago o le mamafa. mea e fa'aaogaina e le tele o u'amea.

2 uaea vevela fa'aitiitia

Fa'asinomaga mo le su'esu'eina o le vevela (vevela o auaunaga) o oloa alava sima.Fa'ava-o-malo tu'ufa'atasi mana'oga o oloa alava sima i lalo o le fa'avevela e le utaina i se vevela fa'apitoa, fa'asaoina o le vevela mo le 24 itula o le fa'aitiitia o le laina vevela e fa'aalia ai le fa'afefeteina o le fiva sima.

Ole vevela ole su'ega ole tau fa'afefe uaea fa'avevela ≤3% o le fa'aauauina pea o le vevela auaunaga o oloa alava sima.I lenei vevela, o alava sima amorphous e tioata ma tuputupu ae lemu, ma o mea alava e mautu ma mau.

Fa'avevela uaea fa'aitiitia taua ≤4% su'ega vevela mo oloa alava sima fa'aoga vevela.

3 Fa'avevela vevela

Thermal conductivity o se ituaiga o meatotino faaletino o mea, o le faasino igoa o meatotino insulation vevela o fiva sima.

Faʻalagolago i le fausaga o oloa fiber sima, voluma density, vevela, ogaumu atemosifia, susu ma isi mea.

Ceramic fiber o se faʻafefiloi o alava malo ma le ea ma le porosity o le 93%.O le tele o le ea ma le maualalo o le vevela o loʻo faʻatumuina i totonu o pores, ma o le faʻaauau pea o fesoʻotaʻiga fausaga o molelaʻau malosi ua faʻaumatia, ina ia maua ai le lelei o le adiabatic performance.Ma o le laʻititi laʻititi o le pore diameter, i luga o le itu o le vevela o loʻo tafe mai e ala i le alava malo ua vaevaeina i se tulaga tapunia o le numera o pores, o le sili atu lea o le faʻaogaina o le vevela o le fiber ceramic.

4. A'afiaga o vaila'au fa'asaina

O le vailaʻau vailaʻau e fuafua saʻo ai le vevela o le alava:

(1) Al2O3, SiO2, ZrO2, Cr2O3 ma isi vaega aoga ≥99%, maualuga vevela oxide anotusi, faʻatatau tonu le faʻatinoga o le fiva sima.

(2) Fe2O3, Na2O, K2O, MgO ma isi mea leaga e itiiti ifo i le 1%, e aofia i mea leaga leaga, e taʻitaʻia saʻo i le faʻaleagaina o le faʻatinoga o le fiber ceramic.


Taimi meli: Feb-27-2023